Actueel:
Verbeelding >
 
actueel

Verbeelding

(Dak)spaanmakerij. Je ziet dit dakwerk nog op oude berghutten.

Orde, precisie, vlakverdeling, constructie, techniek, duurzaamheid, architectuur en vakmanschap in beeld weergegeven.

De vlakjes zijn van sparrenhout en bij geveltoepassing kan het wel 100 jaar mee, mits goed geventileerd. Echter, vanwege brandgevaar en dat er nog maar weinig mensen zijn die (dak)spanen kunnen maken, wordt het nu helaas nog weinig toegepast.

Het prikkelt mijn verbeelding.


 

   
Archief  
 
Museale verrassing Wassenaar

Heerlijk is het om even een weekend weg te gaan, bijvoorbeeld naar Den Haag. Al was het alleen al omdat het ‘hoog tijd' werd voor een bezoek aan Voorlinden
in Wassenaar. Museum én tuin zijn een genot om te zien en te beleven.

Het gebouw, ontworpen door Dirk Jan Postel (Kraaijvanger Architects) , is zeer zorgvuldig in ontwerp, uitvoering en detaillering. Er is bijna nergens kunstlicht en de collectie wordt dus grotendeels met daglicht getoond, prachtig sereen. Op de foto zie je dat het buiten bewolkt is, binnen nog licht genoeg! Zelden gezien dat de maatvoering van een eikenhouten vloer zo strak de maatvoering van de ruimtes bepaalt. Dat is voor ontwerpers, maar ook zeker voor de uitvoerders een ‘staaltje kunst'!

De tuin (het park), ontworpen door Piet Oudolf in vier seizoenen, is inspirerend. Zeker nu in het herfstseizoen, met nog zoveel kleur. Het fris-gele van de dahlia's is heel bijzonder in de zo natuurlijke tuin.

Binnen kun je op banken in een galerij genieten van uitzicht, park, tuin en de prachtig gedetailleerde glazen pui. Deze keer met muziek op de bank van Rodney Graham (die er tot 17 september te zien was), maakt dat je even helemaal 'van de wereld' bent. 

Heerlijk dus om in eigen land zo verrast te worden en geïnspireerd te raken. 
De Stille Beving

Wonen is een groot goed. Dat hoeft natuurlijk niet ‘over de top’ te zijn. De basis van wonen is namelijk dat je je veilig en prettig voelt in je eigen huis. In mijn werk gaat het vaak om het verbeteren van een huis of kantoorruimte, delen aan te bouwen of om accenten te leggen.

Ik woon al heel lang in het Noorden en voel me verwant met ‘de Noorderling’ (alsof Nederland en de Nederlander in segmenten opgedeeld moeten worden…). De documentaire ‘De Stille Beving’ van Piet Hein van der Hoek heeft dan ook grote indruk op mij gemaakt.

Om een idee te krijgen van de gevolgen van de aardbevingen op de Groningers, het landschap en het culturele erfgoed is het erg de moeite waard om deze documentaire te bekijken!

De Stille Beving
 

Licht ‘in Stad’

Licht in de stad, of zoals ze in Groningen zeggen 'in Stad'.

Het Tschumipaviljoen op het Hereplein bestaat dit jaar 25 jaar en het paviljoen staat nu in het teken van ‘Laterna Magica 4’

Daarnaast zijn ook alle bruggen en veel straten in de Groninger binnenstad prachtig verlicht. De ondergaande zon hielp zeker mee voor dit mooie beeld
vanaf de brug aan de Noorderhaven.

Verlichting in deze donkere wintermaanden.
Een kleine ode aan 'niets boven Groningen'.   

Murphy, geduld en vakhelden

Heel soms speelt 'de wet van Murphy' iedereen parten bij een verbouwing...
Maar met geduld én goede vaklieden is het uiteindelijke resultaat naar volle tevredenheid!

Vóór de verbouwing was de verdieping een smalle gang met deuren naar de eerste verdieping, een wc en een douche. De wc en douche zijn naar beneden verplaatst, deze klus is bijna voltooid. Door een nieuwe trap met voorportaal op de verdieping kon nu, in plaats van een kleine werkruimte aan de achterzijde,
een royale eetkamer bij de bestaande keuken gerealiseerd worden.

Alle deuren en kozijnen, betimmeringen van zijpanelen bij raam en vensterbanken zijn hersteld dan wel nieuw gemaakt, in stijl. Over een poosje volgen meer foto's van dit project; van de uitbreiding op de begane grond en de verbouwing van de bestaande kamer met de trap naar boven.

In voor & na vast een voorproefje...

   

Heroes, just for one day

vormgeving, ontwerp, muziek, mode, film 
een veelzijdig mens, inspirator voor velen
creatief, het woord omvat het niet
iemand die met zijn muziek als een soort bekende aanwezig is in je leven
ook mij heeft geïnspireerd door de jaren heen
zijn muziek op de achtergrond als ik aan het werk ben
zijn muziek heel hard als ik even vastloop in een ontwerpproces
zijn muziek die energie geeft om buiten gebaande paden te denken
zijn muziek om het verschil te kunnen maken

   
   
< terug naar boven